Български изтребители

Български изтребители ескортират израелски самолет след сигнал за бомба

Български изтребители са били вдигнати в небето днес по тревога. На израелски самолет е бил получен сигнал от американските служби за взривно устройство.

Нашите изтребители са действали по стандартната процедура при подобен сигнал и са ескортирали самолета през българското въздушно пространство. От министерството на отбраната не съобщават за и от къде е бил полета

Според списание „Аеро“ Boeing 747-400 e изпълнявал редовен полет LY002 от Ню Йорк до Тел Авив. По време на полета е получена информация за наличие на бомба на борда на самолета. Вместо да се приземи веднага машината е продължила полета си за Израел.

По време на прелитането си над Европа лайнерът е бил ескортиран от ВВС на няколко страни. Швейцария и Хърватска официално съобщиха, че са ескортирали самолета. Неофициално е известно, че изтребители на френските и сръбските ВВС са придружавали израелския Boeing 747 по време на прелитането на тяхна територия.

Според записите на сайта flightradar24 израелският самолет е навлязал на българска територия около 10,47 часа местно време и е навлязъл в Гърция около 11,03 часа.

Полетът е приключил благополучно в 12,54 часа местно време на летището Бен Гурион в Тел Авив.

По неофициална информация ние сме ескортирали самолета с МиГ-29.

Новината за тревога в небето беше публикувана от чуждите медии още по обяд, без да се съобщи, че самолета преминава през почти цяла Европа, за да стигне крайната дестинация.

 

- реклама -