Български град, „засенчен от София“, влезе в класация на „Форбс“

Български град, „засенчен от София“, влезе в класация на „Форбс“. Морската столица на България Варна влезе в списък на списание „Форбс“ за

„Петте най-подценявани градове

за посещение на Балканите“. В списъка, публикуван на сайта на списанието, са включени и градове в Сърбия, Албания, Босна и Херцеговина и Република Северна Македония.

„Въпреки че често е засенчвана от столицата София, Варна разполага с един особено привлекателен за туристите елемент – бреговата ивица. (…)

В слънчев ден, дългият плаж с бял пясък

е перфектното място за плуване и слънчеви бани, докато близкият Археологически музей на Варна е дом на римски бани, антични бижута и едно от най-старите в света златни съкровища“, пише в статията.

В албанския град Берат туристите

могат да се насладят на архитектурното разнообразие, река Осум, както и на главната атракция – замъка Берат.

„Форбс“ посочват също Добой, град в босненската Република Сръбска, като един от подценяваните от туристите градове в Босна и Херцеговина. Там може

да се види крепостта Добой,

която „е изградена през тринадесети век по времето на Кралство Босна, въпреки че вековете на конфликти водят до нейното разрушаване, а след това и реставрация, осъществявана близо 20 пъти през годините“.

В Сърбия туристите могат да обърнат внимание на близкия

до границата с България град Ниш,

който впечатлява с историята си, започваща още от римско време, препоръчва списанието.

В Република Северна Македония град Охрид е посочен като една от най-подценяваните туристически дестинации на Балканите.

Охрид приютява множество елементи

от списъка на ЮНЕСКО като византийските църкви и Охридското езеро, в което живеят различни видове риби и водни растения, посочва „Форбс“.

- реклама -