Български гангстер е разстрелян в Канада, замразил 50 000 $ във фризера си

На 18 март малко преди девет вечерта, 51-годишният Доброслав Манчев е застрелян в канадския град Скарбъроу, Торонто. Мъжът, по-известен в подземния свят на Онтарио като „българинът Боби“, бил умен, „изтънчен“, предприемчив и много работлив.

Негов приятел смята, че със своите качества той би могъл да направи милиони в корпоративния свят на Канада, отмъквайки милиони с куфарче, а не с пистолет, пише в обширна статия за българина „Торонто Сън“.

Негови приятел разкрива пред изданието подробности за живота на Манчев и ролята му в канадския ъндърграунд.

Двамата се запознали още като тийнейджъри във фитнес зала и бързо станали приятели. „Боби изглеждаше като питбул и по това време искаше да стане борец. Семейството му беше от България и той имаше тежкото мислене на източноевропеец“, казва приятелят му, който не разкрива самоличността си заради притеснения от последствия.

Семейството на Боби притежавало кафенето „София“ в Скарбъроу, както и известен брой къщи в околността.

Още като съвсем млад Манчев започнал да се занимава с обири. Целта му били луксозните коли, а той бил „супер“ шофьор.

„Боби караше като професионалист още като тийнейджър. И беше безстрашен, не се страхуваше от нищо“, казва приятелят му.

Манчев е бил най-големият крадец на автомобили в страната.

Захванал се с бизнес със стероиди. Приятелят му признава, че и той бил част от него. „Разработихме този сектор, стероидите не бяха незаконни, ако ти си търгуваш с тях“, казва приятелят. В техния бизнес обаче не било съвсем така.

Приятелят на Боби бил арестуван през 1990 година и така приключил с гангстерския живот. След като изкарал няколко години в затвора, той решил да оправи живота си и никога повече не погледнал назад.

Манчев обаче не се отказал.

За последно преди убийството му той се споменава в публикация на „Торонто Сън“ през 2008 година за наркотици и трафик на оръжие.

Ченгетата тогава го нарекли мозъка на операцията. Манчев знаел много добре как работи полицията. През 2000 година той влязъл в затвора за шест години и половина за ръководене на престъпна банда, която включвала и бивш полицай от Торонто – Дарин Купър.

Манчев, Купър и останалите гангстери от групата използвали полицейски униформи и автомобили, за да ограбят свои колеги наркотрафиканти.

Изпеченият престъпник бил готов да се върне обратно в България, пише „Торонто Сън“.

Детективите открили в дома му евро, фалшиви лични карти и паспорти. Във фризера пък открили $50 000 в брой.

Приятелят на Манчев не бил шокиран, че животът му приключил след дъжд от куршуми.

„Изненадан съм, че живя толкова дълго“, признава мъжът и допълва: „Това е много тъжно, той наистина можеше да е нещо повече“.

Обвинен за убийството на българина е 48-годишен мъж – Джоузеф Пакет от Торонто. Името му не се среща в криминалните хроники до момента и изглежда не е звезда в подземния свят.

- реклама -