Евровизия

Българската песен за Детската Евровизия ще звучи в училищата през ноември

Българската песен за Детската Евровизия 2016 ще звучи в училищата в страната през ноември.

„Вълшебен ден“ е специалният поздрав на нашия представител в престижния конкурс – Лидия Ганева – към всички ученици в България.

Евровизия
Лидия Ганева

„Радвам се, че моята песен ще стигне до толкова много деца. В нея пея за силата на детските мечти и им пожелавам всеки ден за тях да е вълшебен. Надявам се моите връстници да ми стискат палци, защото много се вълнувам за предстоящото събитие.“ – казва 10-годишната Лидия.

Песента вижте и чуйте тук: 

БНТ ще изпрати за първокласниците и ученически програми, посветени на Детската Евровизия. Инициативата на телевизията се осъществява с подкрепата на Министерството на образованието и науката за втора поредна година.

Миналата година песента „Цветът на надеждата”, в изпълнение на Габриела Йорданова и Иван Стоянов, също огласи училищата в цялата страна.

Големият финал

Тазгодишното издание на Детската Евровизия ще се състои на 20-ти ноември в малтийската столица Ла Валета. Тогава Лидия Ганева ще влезе в оспорвана музикална надпревара с представителите на още 16 страни (Австралия, Албания, Армения, Беларус, Грузия, Израел, Ирландия, Италия, Кипър, Македония, Малта, Полша, Русия, Сърбия, Украйна и Холандия). Телевизионното шоу ще бъде предавано пряко по БНТ1 и БНТ HD от 17:00 часа българско време.

- реклама -