„Българската Коледа“ събра близо 2,5 млн. лв.

Благотворителната кампания „Българската Коледа“ е събрала близо 2,5 млн. лв. от началото й в края до ноември до края на традиционния концерт, който се проведе в събота вечер под патронажа на президента Румен Радев и съпругата му Десислава Радева.

19-ото издание на „Българската Коледа“ ще продължи през цялата година да събира средства за деца, нуждаещи се от спешна помощ и интензивно лечение.

Общо 345 000 есемеси на 1117 и гласови обаждания на 0900 1117 са били изпратени от началото на кампанията. Допълнително пари са събрани от дарителската банкова сметка на инициативата, както и чрез ePay.

Концертът на „Българската Коледа“ тази година бе воден от екранните баща и дъщеря от „Татковци“ Павел Иванов и Ая Алексиева.

На сцената в Народния театър „Иван Вазов“ се качиха още артисти като Графа, Веско Ешкенази, БТР, Любо Киров, Белослава, Дони и Нети, „Фондацията“, Тони Димитрова, Росица Кирилова и група „Жестим“, Дара Екимова и Никола Тодоров.

Участие взеха и детска вокална група „Бон-Бон“, възпитаници на „Voice Academy“, българските участници в детската Евровизия Денислава Димитрова и Мартин Стоянов, детска вокална група „Нови гласове“ от Търговище, Национално училище за танцово изкуство и учениците от Първа английска гимназия. Участва и актьорът Владимир Пенев.

Спектакълът ще бъде излъчван отново и тази вечер по БНТ 4 от 20,30 ч.

- реклама -