Българската баница – със световно признание. „Всеки обича баница. То се предава по наследство“, смята Веселин Георгиев.
Баницата със сирене е на едно от
челните места в класацията на кулинарния сайт „ТейстАтлас“ за най-добрите гозби със сирене в света. Как се приготвя домашна баница и защо е толкова популярна ни разказва Шеф Веско.
В дома си шеф Веселин Георгиев – един от майсторите на баницата във втория сезон на Hell’s Kitchen, каза, че това е един от неговите специалитети. Рецептата включва няколко яйца, 200 грама
сирене, масло, сол, мая, брашно и бакпулвер.
„Ще сложим една лъжичка сол, една лъжичка мая и ти ще ми добавяш брашно. Доста ще трябва”, съветва Веселин Георгиев. Но за крайния успех само яйца, сирене и добре замесено тесто не стигат. „Трябва всичко да се прави с любов и с желание, за да се получат нещата“, каза Веселин.
В класацията на TasteAtlas домашната баница се нарежда по популярност до гръцкото
саганаки и италианската пица „Куатро Формаджи“.
„Всеки обича баница. То се предава по наследство. Във всяка една къща има по един, който може да прави баница“, допълни шеф Георгиев.