Александра Фейгин фигурно пързаляне
Снимка: Reuters

Българска гордост: Александра Фейгин в първите 20 на световното по фигурно пързаляне

Александра Фейгин се представи повече от добре във волната програма в дебюта си на световното първенство за мъже и жени в Сайтама (Япония).

Фигуристката ни зае 17-о място в крайното класиране на шампионата.

С това свое постижение тя изравни най-доброто представяне на българка на първенство на планетата. За последно Виктория Димитрова завърши 17-а на световно първенство през 1992 г., припомня бТВ.

16-годишната Фейгин представи програмата си, вдъхновена от канадската постановка „Пасажери“ и заблестя на леда със своята нова рокля с близо 4000 скъпоценни кристали.

Снимка: Reuters

Тя не допусна нито една груба грешка в своето изпълнение и без проблем представи една от най-добрите си волни програми, за които получи обща оценка от 165,31 – най-добър резултат през целия сезон.

Тя изпълни седем тройни скока, от които луц, флип, салхов и по два тулупа и ритбергера. Комбинациите ѝ бяха троен ритбергер с двойни тулуп и ритбергер и серия от два двойни аксела. Пируетите бяха оценени с ниво на трудност 4.

За Фейгин композицията, с която се състезава на леда в Япония, е нова. За първи път тя я представи преди 2 седмици на световното първенство за девойки, където завърши на 22-ро място.

Световна шампионка стана златната медалистка от олимпийските игри в Рио де Жанейро Алина Загитова от Русия. Втора е Елизабет Турсинбаева от Казахстан. Евгения Медведева е трета.

- реклама -