Българска фирма в списъка на новите санкции на САЩ срещу Русия

Българска фирма попадна в списъка на новите санкции на САЩ срещу Русия. Съединените щати наложиха нови санкции на повече от 100 физически лица и компании от Русия. В новия списък попада и българска компания „Таерио интернешънъл“, базирана в София.

Сред дейностите на фирмата са

търговия със стоки, софтуер и технологии за сигурност, а неин управител е германският гражданин Маркус Мюлер. Наред със санкциите срещ Русия САЩ ще предоставят още 2 милиарда долара на Киев за оръжие.

Европейският съюз също е обявил,

че предвижда нов – десети пакет наказателни мерки срещу Русия във финансовия сектор и търговията и ограничения за физически и юридически лица. Той обаче все още не е приет.

Новият списък със санкции включва ръководители на руски региони, изпълнителни директори и предприемачи. Сред санкционираните са и компании от минния и финансовия сектор. Освен това са наложени санкции на повече от

дузина финансови институции в Русия.

„Днес Службата за контрол на чуждестранните активи включи в списъка повече от дузина финансови институции в Русия, включително една от десетте най-големи банки по размер на активите“, заяви Министерството на финансите на САЩ в изявление на своя уебсайт.

Твърди се, че санкционираните субекти

са се обърнали към по-малки банки, както и към фирми, в опит да заобиколят санкциите, се казва в изявлението. САЩ налагат допълнителни мита върху редица стоки от Русия в размер на 2,8 млрд. долара, съобщи в изявление търговският представител на САЩ Катрин Тай.

- реклама -