Борисов, АМ "Тракия", Чирпан, ремонт

Българска Браншова камара „Пътища“: Готови сме за национален протест! Поведението на държавните институции е абсурдно

От Българска Браншова камара „Пътища“ изпратиха до медиите писмо, в което посочват: „Управителният съвет на Българска Браншова Камара “Пътища” неколкократно алармира за положението, в което бе поставен пътния бранш през последните пет месеца. Неглижирането и абсурдното поведение на държавните институции към действащите, резултат на проведени в конкурентна среда, след обществени поръчки по ЗОП, и НАПЪЛНО ЗАКОННИ, договори, ще доведе до необратими последици на състоянието на Републиканската пътна мрежа. В последните дни сме свидетели как министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова демонстративно неглижира бранша, като се опитва да омаловажи важността му, твърдейки, че в България има над 21 000 строителни фирми, а пътно-строителните били около 28—30“, посочват от Браншова камара „Пътища“.
В тяхната позиция се казва още, че политическото говорене и опитите за очерняне на пътно—строителния бранш рискуват хляба на хиляди съвестни граждани на Република България и допълват: „Вече втори месец ББКП очаква предложение за решение на създалата се ситуация. В четвъртък бе изпратено ново писмо с искане за среща с министър председателя. Все още отговор няма. Ние от ББКП сме силно обезпокоени за предстоящия зимен сезон. В публичното пространство се обявяват дати и обещания, че ще бъдат осигурени средства. Но такива все още не са предоставени на фирмите. Това поведение е необяснимо, особено в светлината на заслужаващите адмирации изявления на НАП, че бюджетът е в отлично „здраве“ и се събират рекордни приходи“, категорични са от строителния бранш.
“ ББКП заявява ясно, че има пълна готовност за провеждането на ТРЕТИ НАЦИОНАЛЕН ПРОТЕСТ НА 08.10.2021 г. от 16:00 до 17:00 часа“, предупреждават от Браншовата камара.
Междувременно стана ясно, че утре работниците и служителите от „Автомагистрали-Черно море“АД излизат на протест заради неизплатени заплати. Неиздължените вече няколко месеца от страна на държавата средства задълбочават кризата, предстои освобождаване на 800 работника, посочват от дружеството.
Протестът ще се проведе от 11 часа пред сградата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.
- реклама -