Ница

Българка в Ница: Видях лицето на терориста

Терористът от Ница е карал на зиг-заг, за да може да може да удари възможно най-много хора. Това разказа пред bTV българка Яна Георгиева, която е била очевидец на трагедията на крайбрежната алея „Ла променад дез англе”.

Франция отново потъна в кръв. Терористична атака в Ница.

Шофьорът – убиец умишлено е завивал към местата, на които е имало тълпи хора.

Българката, която е наблюдавала тържествата с приятеля си пожарникар е видяла отблизо и лицето на терориста – арабин с брада и мюсюлманска шапка. Яна Георгиева разказа, че камионът преминал на около половин метър от нея, тъй като приятеля й успял да я издърпа и да я спаси да не попадне под гумите му.

Няма пострадали българи при атаката в Ница

Българката критикува френската полиция, че е успяла да ликвидира терориста едва след като е успял да мине близо два километра по осеяната с хора крайбрежна алея.

„Не мога да си обясня как така алеята беше блокирана от 14 часа следобед от полиция и военни, имаше много униформени, но не можаха да предвидят подобен сценарий.“

Приятелят на българката, който по спешност е отишъл на работа й разказал, че според него жертвите са много повече от 80. Цялата алея била осеяна с трупове, разказва Георгиева.

- реклама -