Италия

Българка удушила 6-годишната си дъщеря в Испания и прикрила следите с пожар

39-годишната Павлина Миткова ще бъде изправена на съд в италианския град Мачерата за убийство на шестгодишната ѝ дъщеря Дженифър. Това са решили магистратите от града, намиращ се в област Марке, съобщава „24 часа“, цитирайки местната преса.

Убийството станало през нощта на 8 януари 2020 г. Според прокуратурата българката задушила с възглавница вкъщи по-голямото от двете си деца, а след това предизвикала пожар в апартамента, за да прикрие следите от престъплението си.

Всичко това се случва в Сервиляно, красива община с 2200 души население в провинция Фермо, Централна Италия. Близо 14 месеца след смъртта на детето, потресла жителите на селото, съдията от предварителното следствие в Мачерата реши майката на Дженифър да бъде изправена на съд през юни 2021 г.

Според следователите няма съмнение, че Миткова е предизвикала умишлено пожар в жилището си, като отворила кранчето на газта на готварската печка в кухнята, след което я подпалила. По време на пожара тя изгорила лицето и ръцете. По първоначалните признания на Миткова пред карабинерите изгарянията били вследствие на опитите ѝ да извади Дженифър от горящата стая.

Нейният разказ обаче не ги убедил още от началото, тъй като момиченцето нямало никакви следи от изгаряне по себе си. Тялото на детето не било дори докоснато от пламъците. Експерти установили по-късно чрез токсикологично изследване, че няма никакви следи от отровни вещества в кръвта и в дробовете на детето, както става при задушаване от пожар.

По лицето на момиченцето обаче били открити отоци между устата и носа. Така след две аутопсии се стигнало до заключението, че Дженифър била задушена с възглавница от майка си.

- реклама -