Българка на метри от атаката в Барселона пред FN: Има паника, полицията издирва извършителя (ВИДЕО)

Българка се оказа на метри от атаката в Барселона. Пред Flashnews Пламена Сиракова разказа, че в района има паника, а полицията издирва извършителя.

„В момента съм на работа в едно заведение близо до инцидента. Заведението е пълно с хора, а полицията призова никой да не излиза навън, защото все още се издирва нападателят“, сподели Пламена.

„Има голяма паника наоколо, защото полицията е отцепила улиците в района и обикаля с оръжие, което засилва ужаса у хората. Чули са се изстрели, а хората не са знаели като виждат полицаи с пистолети в ръка, дали са полицаи или престъпници“, каза още тя.

„Първо казаха, че има 12 жертви, после дори 100. Официалната информация сега е за двама загинали. Има и ранени хора, но никой казва колко точно“, добави още Пламена.

Малко по-рано микробус се вряза в хора на „Ла Рамбла“ в Барселона. Булевардът е известна туристическа зона.

https://www.youtube.com/watch?v=CfT1D3Jug3k

Метрото в района също е спряно. Има паника, разказват очевици. Целият район е отцепен.

Нападението с ван срещу пешеходци в Барселона е терористичен акт, съобщават от полицията.

Най-малко трима души са загинали, съобщава агенция Европа Прес, позовавайки се на очевидци.

В същото време вестник „Периодико“ посочва, че ранени са между 20 и 25 души.

От българското външно министерство съобщават, че няма информация за пострадали наши сънародници.

„Огромен сблъсък на „Ла Рамбла“ в Барселона, причинен от човек, каращ ван, има много ранени“, съобщиха по-рано от полицията, откъдето допълват, че става въпрос за терористичен акт.

Известният булевард „Ла Рамбла“ е една от натоварените улици в Барселона и предпочитано място за туристи и улични артисти.

Службите по сигурността на Каталуня са потвърдили пред българския консул в Мадрид, че около 17.00 часа местно време, е имало инцидент, при който микробус се е врязал в тълпа хора на площад Каталуня, до булевард Лас Рамблас. Все още не е известен точен брой на пострадалите или тяхната националност. Полицията е на мястото на инцидента, води се разследване по случая. Няма данни дали инцидентът е терористичен акт, съобщиха от МВнР.

Българското посолство в Мадрид е в постоянен контакт с местните власти и следи ситуацията.

Всички български граждани, които желаят да получат актуална информация или да подадат сигнал за техни близки и познати, могат да го направят на дежурните телефони на посолството в Испания: 00 34 913 455 761; 00 34 913 456 651

- реклама -