Българка изчезна в Атина, евакуираха наши от Тасос (Видео)

Българка изчезна в Атина, евакуираха наши от Тасос. Българка се обади за помощ и изчезна в Атина. 32-годишна българка от Русе е изчезнала в Атина. Тя се казва Биляна Спасова и е в неизвестност от 3 август. Преди да се загубят следите й, Спасова се е обадила на майка си и й е казала, че е била упоена и изнасилена, като са й взети дрехите и парите.

Майка й веднага тръгва към Атина.

В момента тя е там, но не успява да открие дъщеря си „Местната полиция е уведомена. Има репортажи по телевизията. „Нямам новини. Хората, които са били около мястото, където е била, ми помагат“, каза майката пред Нова тв.

Българка се обади за помощ и изчезна в Атина

„За съжаление, последно е видяна сама, но не е била психически адекватна. Странното е, че се е запознала с момче в хотел. Казаха, че е изглеждала щастлива”, разказа Ани Спасова.

По думите й дъщеря й е била в Атина заради медицински проблем, който е трябвало да разреши.

Телефонът й е изключен и няма контакт с нея.

„Познанството с това момче е странно. По принцип тя не е влюбчива. Той е чужденец, но нищо повече не знам. Не знам дали е пребивавал в хотела, може би да, защото и двамата са били там”, каза още Спасова.

Междувременно български туристи са били евакуирани заради мащабния горски пожар на остров Тасос като превантивна мярка. Това споделиха те в социалните мрежи.

Трети ден продължава огнената стихия в района. За момента тя е локализирана и няма опасност за хората на острова.

Потушаването на огъня е трудно,

защото огънят е в труднодостъпен горски район. За да спрат разпространението на пожара, от гръцката армия са изкопали защитен ров, предаде БНТ.

В гасенето на пожара са се включили над 190 пожарникари, 40 коли, 8 самолета и 6 хеликоптера.

Движението на фериботите от и до Тасос се извършва нормално.

- реклама -