Милка Манева Лондон

България взема трети медал от Олимпиадата в Лондон

България може да вземе трети медал от олимпиадата в Лондон след приключването на дисциплинарните производства след повторния тест на пробите от игрите, пише в. 24 часа. Милка Манева трябва да е втора в категория до 63 килограма при жените. В първата вълна на проби бе установено, че шампионката Мая Манеза (Казахстан) е дала положителна проба. Днес бе съобщено, че втората и четвъртата в категорията – Светлана Царукаева (Русия) и Шибел Шимшек (Турция) също са съгрешили.

Така при пренареждането на класирането първа трябва да бъде канадката Кристин Жирар, която направи двубой от 236 килограма. Милка става втора с 233, а Луиз Акоста (Мексико) взема бронза с 224.

Общо 11 щангисти са дали положителни проби във втората вълна. От тях 6 са медалисти. Освен Царукаева от Русия са Наталия Заболотная, Александър Иванов и Андрей Деманов. Останалите са Итингам Заиров (Азербайджан), Ирина Кулеша (Беларус), Хрипсиме Хуршудян (Армения), Раули Цирекидзе (Грузия), Шимшек, която бе декласирана и от олимпиадата в Пекин, и молдовката Кристина Йову, която вече вдига за Румъния.

В Лондон спечелихме два медала – сребро на Станка Златева в борбата и бронз на Тервел Пулев в бокса, напомня изданието.

Евентуалната промяна в класирането и окончателната подредба трябва да бъде потвърдена от Международната федерация по вдигане на тежести (IWF).

- реклама -