Димитър Кузманов, България, Купа Дейвис

България отстъпи на РЮА за Купа Дейвис

България загуби сблъсъка с Република Южна Африка от група II на зона Европа/Африка за Купа Дейвис. Това стана, след като в дуела между първите ракети Димитър Кузманов падна от Лойд Харис, Кузманов отстъпи с 3-6, 6-7 (3) за 95 минути игра. Така РЮА поведе с 3-1 победи и обезсмисли петия мач.

Кузманов започна добре мача и поведе с 2-0. За съжаление той бързо се пречупи и отстъпи с 3-6 в първия сет. Във втората част Кузманов поведе с два пробива за 3-0, а при 5-4 сервира за спечелване на сета. Отново обаче се стигна до обрат и Харис взе чист успех.

България загуби и на двойки

По-рано днес в срещата по двойки Александър Донски и Александър Лазаров загубиха от Равен Клаасен и Руан Рулофсе с 3-6, 2-6. Домакините стигнаха първи до пробив за 4-3. Още в следващия гейм нашите момчета имаха три възможности за рибрейк, но не успяха. Българите загубиха още веднъж подаването си за 3-6 в първия сет. Във втората част южноафриканците пробиха за 3-1. След това нашите момчета допуснаха още един брейк за крайното 2-6.

Вчера двата тима си разделиха първите два сингъла. Първо Лазаров бе спрян от Харис в три сета, а след това Кузманов се наложи над Рулофсе със 7-5, 7-5.

- реклама -