балотажа
Премиерът Бойко Борисов

България няма да участва в Черноморски флот срещу Русия

България няма да участва в Черноморски флот срещу Русия. Това коментира премиерът Бойко Борисов по повод решението на Турция да прекрати споразумението за реадмисия. Все още обаче не е ясно дали Турция не е прекратила споразумението за бежанците заради отказа ни да се включим във фронта срещу Русия.

„Факт е, че от 200 души (бежанци) имаме 200 отказа. Това ни тревожи и ще намерим всички дипломатически възможности да разговаряме с колегите дали това е случайно временно или има друг проблем“, поясни министър-председателят.

Борисов заяви, че преди седмица е говорил в румънския премиер и с президента за този проблем, който според него набира скорост.

„Знаете и реакцията ми, когато от Анкара президентът Путин и Ердоган преиминуваха Южен поток на Турски поток. Помните как нашите раеактори от Белене тогава заминаха за НАТО-вска Турция и нито един мой съсед не се обади в моя защита, когато Путин ви размаха от Анкара в присъствието на президента Ердоган пръст, че България е загубила всичко“, заяви Биросов.

Министър-председателят предупреди, че ако външният министър Даниел Митов и министърът на отбраната Николай Ненчев са предприемали ангажименти зад гърба му, ще има сериозни мерки срещу тях.

- реклама -