Юнайтед Къп България
Снимка: unitedcup.com

България получи покана за новия тенис турнир

България получи покана за участие в новия тенис турнир за смесени отбори Юнайтед къп. Първото издание на надпреварата започва след месец. Нашите тенисисти са в група с Гърция и Белгия.

Юнайтед къп трябва да започне на 29 декември в Австралия. Турнирът продължава до 8 януари 2023 г., като мачовете ще се играят в три града – Бризбън, Пърт и Сидни. Мачовете на България са в Пърт. Напред продължават победителите в шестте групи, които ще ще определят три отбора полуфиналисти. Четвъртият е некласиралият се най-силен тим от груповата фаза.

България получи една от двете последните свободни квоти, като причината е 28-мото място на Григор Димитров в световната ранглиста. Другата квота е за Казахстан.

Отборите в турнира са от минимум трима или най-много четирима играчи от двата пола. За България освен Димитров са заявени Димитър Кузманов (№195), Адриан Андреев (№207), Александър Лазаров (№277), Виктория Томова (№90), Изабелла Шиникова (№286) и Гергана Топалова (№321).

Според организаторите първият мач в програмата е Григор Димитров – Стефанос Циципас. Освен това има два мачана сингъл при жените и един на смесени двойки.

- реклама -