туристи

България и Русия ще работят за 40% ръст на руските туристи у нас и през лято 2017 г.

България и Русия ще работят заедно отново за 40% ръст на руските туристи у нас и през лято 2017 година. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова, която е на посещение в Москва и се срещна с ръководителя на Федералната агенция по туризъм на Русия Олег Сафонов.

„Важно е ръстът, който постигнахме през 2016 година, да го има и през 2017 година и да се борим отново за 40% ръст. Това ще бъде изключителен успех. Има потенциал това да се случи, важно е да продължи сътрудничеството между Русия и България, да продължи рекламата на българския туристически продукт. Важно е България независимо от политическата ситуация да продължи своето активно присъствие на руския туристически пазар и да участва на големите изложения“, заяви Ангелкова.

Визи за руски граждани

Министърът заяви, че страната ни  ще запази облекченията за визовия режим за руски туристи и ще продължи да работи за още по-големи облекчения.

Според нея ако усилията продължат да се надграждат, България ще може отново да бъде призната като дестинация номер 1 за семейна почивка за руските туристи.

- реклама -