криптовалутите Игнатови

Българите Ружа и Константин Игнатови са извършили измами за над 3,3 млрд. евро

Българите Ружа и Константин Игнатови са извършили измами за над 3,3 млрд. евро. Това стана ясно днес от обвинителния акт на прокуратурата в Манхатън, Ню Йорк. Няколко часа по-рано Константин, който е брат на Ружа Игнатова бе арестуван на летището в Лос Анджелис.

Тя е създател на криптовалутата OneCoin и е в неизвестност от 2017-та, когато е обявена за издирване.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Konstantin Ignatov (@konstantin.ignatov_) на

В обвинителния акт се казва, че измамата е осъществявана във Великобритания, Германия, Индия, Китай и България.

Фалшивата криптовалута е създадена през 2014 г. у нас с намерение от самото начало за прихващане на част от средствата на потребителите. След превода възстановяване на сумите е практически невъзможно.

Създателите са предлагали бонуси на потребители, които привличат и други, което е позволило разрастване на измамната схема. В капана са паднали инвеститори от Китай, Съединените щати и Европа. OneCoin не имала класическата архитектура за криптовалута, която се основава на непробиваем регистър на трансакциите.

В края на февруари Константин Игнатов пристига в Съединените щати за да се срещне с посредници за промоцията на OneCoin. След ареста той ще бъде изправен пред федерален съдия в Манхатън. От профила му в Инстаграм е видно, че през последните месеци той е направил сериозна обиколка на света.

 

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Konstantin Ignatov (@konstantin.ignatov_) на

Освен Ружа и Константин Игнатови по случая е обвинен и американски адвокат, заподозрян, че е участвал в изпирането на 400 милиона долара от OneCoin.

- реклама -