Българинът с мачете в Истанбул – бивш затворник с психически отклонения

Час и половина са продължили преговорите с българина, който вилня с мачете в ресторант в Истанбул. Полицаите не успяха да го обезвредят с водна струя и го простреляха в крака. Мъжът почина в болница от кръвозагуба. Консулът на България в Истанбул Ангел Ангелов заяви пред БТВ, че българинът е влязъл в Турция на 14-ти януари. Все още разследващите уточняват какво е правил през трите си дни престой до фаталната вечер.

Мъжът, който нападна посетителите в ресторант в Истанбул е Милен Бахчеванов, бивш затворник.

Това заяви пред БТВ бившият шеф на затвора във Варна Росен Желязков. Бахчеванов е бил един от проблемните затворници, диагностициран с параноидна шизофрения. Той често е проявявал е автоагресия, барикадирал се е в затвора, правил е опити за самоубийство, сподели Желязков. Докато е излежавал присъдата си е бил настаняван в психиатричната болница в Ловеч, за да се лекува.

След като е излязъл от затвора е извършил грабеж, за който медиците са казали, че не е съзнавал какво прави.

След този случай отново е бил настанен в психиатрична болница. „Нападението в Истанбул може би е заради комбинацията от употреба на алкохол и наркотици със спрян прием на лекарства.“, предполага Желязков. Той уточни, че младият мъж ставал особено опасен, когато спре да приема лекарствата си.

- реклама -