Българин е убит от румънец на метростанция в Мадрид

българин

54-годишен българин е бил убит вчера в метростанция Moncloa в Мадрид. Това съобщи вестникът на българите в Испания „Нова Дума“.

В ранния следобед нашенецът, който се казва Валентин С. се изчаквал по ескалатора, спорейки с друг мъж. След това двамата започнали да се бият, а българинът получил няколко удара и паднал на земята. Предполагаемият извършител избягал, а по-късно е задържан и идентифициран като румънски гражданин.

Съобщението, че в метростанцията има мъж в безсъзнание е подадено около 15 часа вчера. Спешният медицински екип пристигнал на място и започнал да оказва първа помощ на Валентин. При първоначалния преглед не изглеждало да е получил смъртоносен удар.

Сърцето му обаче спряло и опитите за реанимация били безуспешни

Впоследствие е установено, че българинът е получил няколко удара по тялото си, които биха могли да провокират смъртта му.

Докато преглеждала охранителните камери на метро Moncloa, полицията установила, че българинът е станал жертва на агресия, и веднага започнала разследване на случая, окачествен като убийство.

Свидетели са потвърдили пред следователите, че двамата мъже – българинът и румънецът, са били обитатели на общински приют.

източник: „Нова Дума“