България приключи с Лигата на нациите след 1:1 със Словения

България - Словения

България не успя да се класира за финалната фаза на Лигата на нациите. Националите останаха втори след 1:1 със Словения в последния си мач от група С3.

Лъвовете имаха нужда от успех, за да запазят шансове да изместят Норвегия от първото място. Те обаче взеха само точка, докато северняците спечелиха гостуването си в Кипър с 2:0. Така Норвегия ще има шанс да използва и Лигата на нациите за участие на Евро 2020, докато ние ще трябва да се мъчим през квалификациите.

България - Словения
Вратарят Белец е изпреварил Станислав Костов
България доминира, но няма положения

Възпитаниците на Петър Хубчев доминираха през по-голямата част от двубоя, но трудно стигаха до чисти положения. Словенците играха грамотно и подредено и се отбраняваха добре. Нашите все пак поведеха в резултата в 68-та минута. Тогава резервата Галин Иванов се разписа с глава след добро центриране на Страхил Попов отдясно.

България - Словения
Страхил Попов спира Вербич

В следващите минути националите се втурнаха в атака в търсене на нужните им нови два гола. Гостите се възползваха от празните пространства и изравниха в 75-та минута с точен изстрел на Зайц.

България - Словения

Нашите натискат безуспешно

До края на двубоя не паднаха повече голове, въпреки сериозни български натиск. По този начин България завърши на второ място в групата с 11 точки от шест мача. Норвегия събра 13. Тимът на Кипър завърши на трета позиция с пет точки, докато Словения отпада в най-ниската дивизия на турнира.

България - Словения
Струна е изпреварил Николай Димитров