Адам Колоджейчик, треньор по биатлон
Снимка: przegladsportowy

България и Гърция взеха общ треньор по биатлон

България и Гърция наеха заедно треньор по биатлон. Става въпрос за полския треньор Адам Колоджиейчик. Специалистът ще подготвя съвместно състезатели от двете държави.

„Концепцията включва Владимир Илиев и Милена Тодорова да тренират по отделна програма при Красимир Дочев, който доскоро беше помощник-треньор на националите. Останалите ни биатлонисти заедно с четиримата най-добри гръцки състезатели ще започнат тренировки под ръководството на поляка“, каза генералният секретар на българската федерация Борислав Панков.

По думите му двете звена в националния отбор ще се съберат през есента преди Световните купи. Първият лагер на Илиев и Тодорова е от 25 май на Белмекен. За другите Колоджиейчик тепърва ще направи план през юни.

„Вече имаме съгласието на Адам. Остава само и гръцката федерация да финализира контракта следващата седмица“, добави Панков.

Колоджиейчик беше начело на полските национални отбори по биатлон за жени и мъже в последните две години, включително на олимпийските игри в Пекин. Преди това той е бил четири години спортен директор на отбора. От 2011 до 2017 година е треньор на жените в Полша и спечели с тях четири медала от световни първенства, записа четири класирания в Топ 10 на олимпиадата в Сочи, както и 32 класирания в Топ 10 на Световни купи.

- реклама -