Българи в близост до окото на бурята в Тайланд

Външнота ни министерство е в постоянна връзка с туристите

Български туристи, което са на почивка на тайландския остров Ко Самуи са във връзка с Министерството на външните работи. Те не са пострадали от тропическата буря Пабук, но в случай на нужда МВнР ще им окаже съдействие.

На този етап предпочитаните за почивка места в Тайланд като Пукет, Ко Самуи и Краби не са силно засегнати от проливните дъждове и силни ветрове. От Министерството на външните работи съобщиха, че нямат данни за паника сред туристите.

При нужда от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството на България в Ханой на тел. +844 3845 2908, с посолството в Джакарта на денонощния дежурен телефон +62 812 9600 0691, както и с дирекция „Ситуационен център“ в МВнР: +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: crisis@mfa.bg

По-рано днес стана ясно, че един рибар е загинал, а друг е изчезнал при приближаването на „Пабук“ към Южен Тайланд. Местните медии съобщават за стотици блокирани туристи по островите в Сиамския залив. Летищата не работят.

Министерството на външните работи препоръчва на българските граждани, които имат намерение да пътуват до провинциите в Тайланд с очаквани силни дъждове и ветрове, да отложат плановете си до нормализиране на ситуацията.