пристигащи, карантина, държави, заповед,

Българи са блокирани на границата между Сърбия и Хърватия заради нови ограничения

Българският вицеконсул Георги Христов спешно пътува от Белград за границата между Сърбия и Хърватия, за да окаже съдействие на десетките блокирани там български граждани, съобщиха от външно министерство.

Това стана, след като преди малко правителството на Сърбия разшири списъка на страните, от които не пропуска граждани, идващи от тяхна територия.

Граждани, идващи от Франция, Германия, Словения, Австрия, Испания, Гърция и Швейцария, няма да бъдат допускани да преминават на територията на страната, включително транзит. Тези страни допълват досегашния списък, състоящ се от Италия, Иран и Румъния, както и от отделни градове и провинции на Китай и Република Южна Корея.

В близките часове се очаква да бъде отворен коридор за транзитно преминаващи товарни автомобили от Италия към Турция през Словения, Хърватия, Сърбия и България.

Словенско – Хърватската граница…До всички прибиращи се от ски … Чакането е безумно.Към 9 часа работи само едно гише, мърда по 1 кола на 15 минути.Заредете се с търпение и тоалетна хартия.

Публикувахте от Вилиана Атанасова в Събота, 14 март 2020 г.

Нови ограничения за придвижване в Европа заради разпространението на Ковид-19 са предвидени още в Албания, Румъния, Португалия и Норвегия.

- реклама -