Тасос

Българи останаха блокирани на остров Тасос след новогодишните празници

Българи останаха блокирани на остров Тасос след новогодишните празници. Те чакали ферибот цял ден, но такъв не е имало, съобщи Нова телевизия.

„В момента пътуваме с ферибота към континенталната част. Забавянето беше близо 20 часа. Голяма част от групата си бяха направили сметка, че трябва да платят нощувка до 1-ви януари и нямаха пари. Други пък останаха без лекарства. Чакахме в автобуса на пристанището”, разказа една от потърпевшите Петя Пенкова. Тя допълни, че от туристическата агенцията не са им дали информация какво точно се случва.

От консулството са подали информация, че заради влошено време фериботи няма да има.

„След това от агенцията ни казаха, че ще дойде ферибот, но не дойде. От бреговата полиция обаче ни съобщиха, че няма да има ферибот до края на деня”, разказа още Пенкова.

Потърпевшите са категорични, че ще заведат общ иск срещу агенцията.

Министерството на туризма направи проверка по казуса

Министерството на туризма направи проверка на казуса със забавено отпътуване на група български туристи от остров Тасос. Групата от 52-ма души, избрали да посрещнат Нова година на гръцкия остров, са в добро състояние и са пристигнали благополучно на българо-гръцката граница.

Пред ведомството представител на организатора на пътуването е потвърдил, че заради лошото време в района на Тасос българската група не е успяла да тръгне с ферибот на 1 януари, както е било планирано. След като станало ясно, че българите не могат да тръгнат и с последния ферибот в 19 ч., туроператорът им е платил допълнителна нощувка и закуска в същия хотел на остров Тасос, в който са били отседнали.

ЕТ „СВЕТЛА МЛАДЕНОВА-ПОХОД“ е с редовна регистрация в Националния туристически регистър, поддържан от Министерството на туризма, и функционира като туроператор и туристически агент, показа документалната проверка. Фирмата има действаща застраховка, валидна до 19 юни 2019 г. Фирмата е със седалище и адрес на управление в София.

Министерството на туризма продължава да следи казуса, до момента във ведомството няма постъпила жалба от туристи от групата.

От министерството припомнят, че е открит телефон, на който туристите могат да подават сигнали денонощно, ако имат нужда от съдействие. Номерът е 02/9046895.

- реклама -