Кьолн, дете, протест

Българи протестират в Кьолн след смъртта на дете

Полицията в германския град Кьолн разследва смъртта на 4-годишно българско дете. Селин е починала в болница, най-вероятно от бронхопневмония. Семейството и негови близки са организирали протест пред клиниката днес.

800 души, предимно българи, са протестирали пред клиниката в квартал Порц вчера следобед. Вестник Билд публикува снимки от демонстрацията. На тях се виждат лозунги „Протест“ и „Искаме лекарите да спасяват децата ни, а не да ги оставят да умират“. Има и надпис „Повече от един живот ли струват тестовете на кръв и урина?“.

Кьолн, дете, протест

Детето е починало на Коледа

Момиченцето е било заведено от баща си в болницата на 21-декември. Дежурният лекар ги е отпратил с препоръка за ибупрофен. „Каза ни, че Селин има само вирус и да ѝ даваме ибупрофен“, обяснява бащата Норджан. „Трябвало да чакаме да ни види педиатър. А тя имаше почти температура от почти 40 градуса“, казва майката Виктория.

Кьолн, дете, протест

На Коледа детето постъпва в друга болница с 40 градуса температура. Два часа по-късно обаче Селин издъхва.

Директорът на болницата: Не виждам нарушение на правилата

Директорът на болницата в Кьолн Зигурд Клаус потвърди преди „Билд“, че е осигурил всички необходими документи на полицията. „Искам да изразя най-искрените си симпатии към семейството. Лично прегледах документите и не виждам нарушение на правилата“, обясни 66-годишният Клаус.

- реклама -