Българчета стреляха по украинчета с пластмасови сачми

Българчета стреляха по украинчета с пластмасови сачми, предава БНТ. Инцидентът се е разиграл в черноморския курорт Свети Власт. Пострадалите хлапета са деца на бежанки, спасили се у нас от инвазията на Русия в родината им. Те са уцелени едното в ръката, другото – в крака. Сериозни травми за щастие няма.

Украинските семейства са настанени в хотел в курорта. Деца, които живеели в съседство, си играели с детски пушки и стреляли по фасадата на базата за настаняване, по която са нанесени материални щети, информира БНТ.

Полицията е съставила предупредителен протокол на родителите на непълнолетните, а украинските майки не могат да си обяснят защо са стреляли по децата им.

Украинките, които от февруари са настанени в хотелския комплекс, са изпратили на на NOVA видеоклип, в който се вижда как децата стрелят по хотела.

Майката на едно от децата, което е било уцелено, разказва, че синът й е особено изплашен и ранен в крака. По думите на украинките между децата не е имало конфликт, а стрелбата е породена от игра. Подробности как се е стигнало до обстрела обаче засега няма.

Колко украински бежанци са дошли у нас?

Към края на март бройката на украинските бежанци, избрали да останат у нас, бе над 55 000. Голяма част от тях са настанени именно в хотели по морето.

 

- реклама -