Дирк Новицики
Дирк Новицики, Снимка: ЕРА/БГНЕС

Байлс, Меси и Хамилтън спечелиха „Спортният Оскар“

Симон Байлс, Лионел Меси и Люис Хамилтън спечелиха световната награда за спорт Laureus за 2019 г. От победителите на церемонията присъстваше само пилотът на Мерцедес.

Миналата година аржентинецът спечели шестата си „Златна топка“. Хамилтън за шести път стана шампион на Формула 1. Байлс пък спечели пет златни медала в Щутгарт. Така на 22-годишна възраст тя постави рекорд в гимнастиката за най-много медали от Световни първенства.

Меси е първият представител на отборните спортове, получил наградата, която се счита за „Спортен Оскар“. По този начин той влезе в историята на „Лауреус“. Наградата се дава от Laureus World Sports Awards всяка година на спортисти за постижения през предишната година.

„Искам да се извиня, че не успях да дойда на церемонията по награждаването и да благодаря за признанието. Това е специална и много важна награда. За мен беше чест да бъда първият отборен играч, получил този приз. Обикновено той се дава на представители на индивидуалните спортове. Искам да благодаря на моите съотборници, семейството и феновете, които ме подкрепят. Дано един ден отново да се срещнем“, каза Меси.

Спортът дава смисъл на живота ми. Но моят спорт е такъв, в който има почти нулево разнообразие. И това е проблем, срещу който трябва да се изправим. Трябва да работим, за да представяме светът такъв, какъвто е днес“, заяви Хамилтън.

София Флорш,
София Флорш, Снимка: ЕРА/БТА

Награди получиха още Дирк Новицки (цялостна кариера), София Флорш (завръщане на годината), ръгби отборът на ЮАР (отбор на годината) и Оксана Мастерс (атлет в неравностойно положение) и тн.

- реклама -