Красимир Балъков

Балъков: Мачът с Косово ще бъде изключително тежък

„Мачът с Косово ще бъде изключително тежък. Но ние нямаме избор, трябва да играем отворено, да играем офанзивно“, заяви селекционерът на националния отбор Красимир Балъков преди евроквалификацията с Косово.

Лъвовете имат само две точки от първите си три мача в квалификациите за Евро 2020. Двубоят с Косово е утре от 21:45 часа на Националния стадион „Васил Левски“.

„Отборът на Косово играе съвременен футбол, отворен. Опитват се да играят преса отпред, опитват се да разиграват отзад. Имат вратар, който играе много добре с крака. Имат треньор, който познавам много добре, изключително креативен, изключително опитен. Така че има с какво да се съобразим. Мачът им с Черна гора бе малко по-различен от този, който играха с нас в Косово. Но нямат страх, имат много качествени футболисти и, разбира се, са освободени. За разлика от нас, те каквото и да направят, за тях е добре дошло. За нас не е така“, коментира Бала.

Балъков: Трябва да сме по-агресивни и да не се крием

Треньорът на България призна, че доста неща трябва да се подобрят в сравнение с поражението от Чехия. „Във всичко трябва да бъдем по-добри. Винаги приемам и мисля върху конструктивната критика. С право бяха някои от критиките след мача с Чехия. Това, което не се е получило, ще се опитаме да го коригираме. А то е повече желание от средата на терена да притежаваме топката, да не се крием. Да бъдем по-агресивни в предни позиции, да търсим единоборствата и да ги печелим, тъй като на мача с Чехия се случваше често съперникът да печели единоборствата. Разбира се, трябва да сме по-хладнокръвни“, добави той.

Балъков разкри, че може да търси промени в стартовия си състав. „Логично е да търсим лека свежест в отбора. Наложиха се промени при пристигането в България, имахме малко време за възстановяване. Надявам се да бъдат всички здрави и да проведем нормално тренировката. И аз имам идеи в главата си, но твърдите решения ще бъдат взети утре“, каза селекционерът на България.

Десподов: Победата ни оставя в играта

Крилото Кирил Десподов заяви, че всички са наясно с важността на утрешния мач. „Аз съм готов и съм на разположение на треньора. Ако той реши, че трябва да започна мача, това е супер за мен. Във футбола винаги има напрежение и това не трябва да ни притеснява. Наистина победата е на всяка цена, за да останем в играта и мисля, че всички го знаят много добре“, каза Десподов.

- реклама -