Оливер Кан Байерн

Байерн не се е разделил приятелски с Оливер Кан

Президентът на Байерн Херберт Хайнер заяви, че разговорите с вече бившия изпълнителен директор Оливер Кан са били „много емоционални“ и те „не са могли да се разделят приятелски“. Поради тази причина не му е било позволено да пътува до Кьолн за последния мач. Байерн спечели рекордна 11-а поредна титла по изключително драматичен начин именно в Кьолн.

Бившият вратар не беше на обичайното си място сред официалните лица по време на мача. Минути след като спечели титлата, клубът обяви, че Кан и Салихамиджич са освободени.

„Почетният президент Ули Хьонес и аз проведохме разговори с тях в четвъртък, за да имат достатъчно време да се справят с тази ситуация, а също и от уважение към тези две велики личности“, каза Хайнер на пресконференция днес. На нея беше представен и заместникът на Кан – Ян-Кристиан Дреезен.

„Разговорите със Салихамиджич преминаха много добре, но с Кан беше много емоционално и не успяхме да се разделим приятелски. В резултат на това свикахме извънредно заседание на Надзорния съвет в петък. На него взехме решение той да не дойде с нас в Кьолн“, допълни Хайнер.

Кан обаче отрече да е „избухнал гневно“, когато е бил информиран за уволнението. „Твърдението, че съм избухнал, определено не е вярно. Бях спокоен, просто се чудех кога решението ще бъде обявено. В събота сутринта ме информираха, че няма да мога да отида на мача. Аз приех и това решение спокойно. Разбира се, че съм разочарован, но съм невероятно щастлив за титлата“, обясни Кан.

- реклама -