сн. БГНЕС

Байдън за Тръмп: Той разчита, че ще има повече насилие, а не по-малко

Кандидатът за президент на САЩ на демократите Джо Байдън смята, че американски президент Доналд Тръмп се опитва да извлече политическа изгода от протестите и безредиците в американския град Кеноша, щата Уисконсин, където полицай простреля афроамериканец при задържане. Това заяви самият Байдън пред телевизия Ем Ес Ен Би Си.

„Смятам, че той вижда в това политическа изгода“, заяви Байдън и добави: „Той разчита, че ще има повече насилие, а не по-малко“.

Като потвърждение на думите си кандидатът на демократите се позова на изявлението на съветничката на американския президент Келиан Конуей. Тя заяви по-рано, че на фона на случващото се в Уисконсин за избирателите става ясно кой от кандидатите за президент по-решително ще взима мерки за поддържане на реда. Байдън неведнъж се изказва в подкрепа на участниците в протестите и против полицейското насилие. Тръмп насочва вниманието върху това, че някои демонстранти нарушават закона, а местните власти трябва да действат по-твърдо.

„Кога се е случвало представител на президента да говори такива неща?“, каза Байдън и добави, че Конуей „налива масло в огъня“.

- реклама -