Джо Байдън, Владимир Путин

Байдън: Отношенията между САЩ и Русия трябва да са стабилни и предсказуеми

Отношенията между САЩ и Русия трябва да са стабилни и предсказуеми.

Това заяви американският президент Джо Байдън на пресконференция след края на срещата на върха между него и руския президент Владимир Путин.

Изявлението за пресата Байдън даде след пресконференцията на Путин след края на срещата на върха. А докато Путин говори във вила Ла Гранж, където се проведе срещата на върха, Байдън вече беше си тръгнал от мястото.

На своята собствена пресконференция президентът на САЩ определи тона на срещата с Путин като позитивен.

Той обаче добави, че е предупредил Путин срещу всякаква намеса в американските избори.

„Ясно казах, че ние няма да толерираме опитите за нарушение на нашия демократичен суверенитет или за дестабилизиране на нашите демократични избори и че ние ще отвърнем на такива опити“, заяви Байдън, предаде Франс прес. Той каза, че повечето време е разговарял с Путин за киберсигурността.

Той съобщи, че е заявил на Путин, че неговият дневен ред не е насочен срещу Русия или срещу която и да е друга страна, а е дневен ред за американските граждани.

Той включва борба с коронавирусната пандемия, възстановяването на икономиката на САЩ, възстановяването на отношенията със съюзниците и приятелите на САЩ по целия свят, защитата на американските граждани.

- реклама -