Багата - Туиваса

Багата победи Туиваса за втори успех в UFC

Благой Иванов постигна своята втора поредна победа в UFC. Багата взе заслужен успех над Тай Туваса. Битката между двамата се проведе в Чикаго и беше част от бойната гала UFC 238.

Българинът беше подкрепен от сериозно количество фенове, които изпаднаха в бурна радост, след като спечели с абсолютно съдийско решение. То бе със следните гласове: 29-28, 30-27, 30-27. Иванов вече е със статистика от две победи и едно поражение в UFC.

Багата: Не беше най-трудният ми мач

„Не беше най-трудният ми мач в UFC, но беше корав съперник. И двамата сме доста добре подготвени, така че е хубаво, че победих. От самото начало му усещах лоукиковете, а и във втория рунд вече му усещах ударите. Бях го хванал много добре и знаех, че ще го приключа, но не знаех, че остават толкова малко секунди до края на рунда. Не съм бил разклатен, но усетих един-два доста плътни лакти, които ми вкара. Аз знаех, че ще опита такива удари, позволих му да бъде малко по-инициативен, за да видя на какво ниво му е борбата“, заяви българинът пред Max Sport.

Багата

„Той обаче беше тренирал борба, колкото да се пази и съответно нивото му не беше нещо особено. Благодаря на всички българи за подкрепата. Tази битка я проведох за България. Искам да си взема кратка почивка, но има доста съперници в Топ 10, с които бих искал да се срещна. Може да се срещна с Дерик Люис или с поляка Мартин. Но среща с Люис ще бъде много полезна за мен, защото той е в Топ 5. След евентуален двубой с Люис ще мога да се изправя в битка за шампионския колан. Очаквам да се завърна в клетката в края на годината“, завърши той.

- реклама -