Бъчварова

Бъчварова: Поисках оставката на шефа благоевградската полиция, за да не се допусне полицейщина

Вътрешният министър заяви, че е поискала оставката на директора на полицията в Благоевград Росен Танушев, за да не се допуска „полицейщина“.

Той се оттегли от поста си след като Румяна Бъчварова настоя за това след прибирането зад решетките на шефа на „Агромах“ Методи Бачев и собственикът на сайта pirinsko.com Иван Хамбарджийски. Те бяха задържани в полицията в Благоевград за обяснения след като онлайн медията пусна запис на Бачев, който отправя сексуални обиди към премиера Борисов в пияно състояние.

Не е имало мотиви за арест

„Поискала съм оставката на директора, когато установих, че той е действал без да съобрази ситуацията. Неправомерно е задържал един човек, по повод на негови изявления дори и в нетрезво състояние“, каза министър Бъчварова.

Танушев ще бъде назначен на по-ниска длъжност в криминален отдел в Петрич, за да може да бъде полезен на системата. „Той е един добър полицай, просто като директор е направил недостатъчно добра преценка на ситуацията“, посочи Бъчварова. По думите й става въпрос за преценка по казус, която се прави от директора.

- реклама -