Бъчварова

Бъчварова: На изборите имаше протестен вот срещу управляващите – ВИДЕО

„Мисля че има основания да чуем гласа на гражданите. Има недоволство и то се изрази в подкрепата на ген. Радев. Искам да ви уверя, че много добре разчитаме тези сигнали, даваме си сметка. Очевидно това е протестен вот към управляващото мнозинство.“

Това заяви вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова в коментар за представянето на управляващата партия на първия тур от президентските избори.

Бъчварова посочи, че като социолог не е изненадана от победата на Радев над Цачева. „Има два милиона негласували българи, ако отидат до урните в неделя, изборите могат да се преобърнат“, каза тя.
Още от думите на вътрешния министър вижте във видеото:
https://www.youtube.com/watch?v=7Ycx31iPH1w&feature=youtu.be

Само пет сигнала са получени в МВР през изборния ден

Вътрешният министър смята, че вота в неделя е протекъл при една много спокойна атмосфера.

Сигналите и случаите, по които трябваше да реагираме бяха изключително малко – само 5 на брой. Два от тях са в Кулата, другите са единични в райони, в които е установено, че някой се опитва да купува гласове. Не е нещо съществено, не е масова практика”, отчете тя като уточни, че много малко от сигналите, които има на откритата линия, касаят правомощията на МВР. Има случаи, които касаят нарушения на политическите права на гражданите .

Според нея самият процес, извозването на бюлетините, след това и на попълнените бюлетини е направено при една много добра организация.

- реклама -