мигранти

Бъчварова и Нинова в разпра кой изпусна от контрол бежанците

Румяна Бъчварова и Корнелия Нинова влязоха в епичен задочен спор, който се пренесе от телевизионния на компютърния екран.
Тон даде вътрешната министърка в оставка, която обвини по bTV БСП, че с говоренето си по време на предизборната кампания са създали напрежение по въпроса с бежанците.
Бъчварова, експлусирани турски граждани политически причини убежище права граница Турция„След 2 години спокойно и внимателно справяне с бежанския натиск, една предизборна кампания преобърна изцяло нещата и те станаха такива, каквито не са били и при много по-тежка ситуация“, изтъкна Румяна Бъчварова.
Тя отправи директни обвинения към активисти на БСП, които по думите й са разпространявали информация из Харманли, че има тежки заболявания. По думите й затварянето на обекта е било единственият начин да бъдат успокоени хората.

Нинова: Оправдавате безсилието си

„Чух министъра на вътрешните работи в предаване да твърди, че предизборната кампания и БСП били виновни за случилото се в Харманли. Не е ли работа точно на тази госпожа да ги спре? Как точно кампанията и БСП не изградиха оградата?“, запита през Фейсбук профила си минути по-късно Корнелия Нинова.БСП

Тя за пореден път повтори, че не общинските съветници от БСП, а правителството на Бойко Борисов е приело постановление за трайно заселване на бежанци в българските общини. „И как не им разбраха главите какво им се случи на 13.11.2016 г. Ей заради такова безхаберие, плюене по БСП и некадърност да се справят с проблемите на хората, получиха вот на недоверие“, заключи лидера на столетницата.

- реклама -