Бъчварова ГЕРБ БСП ДПС управление избори реформатори

Бъчварова: ГЕРБ не може да управлява нито с БСП, нито с ДПС

След предсрочните парламентарни избори ГЕРБ не може да бъде в управляваща коалиция нито с БСП, нито с ДПС. Това се разбра от думите на вицепремиера по коалиционна политика и вътрешен министър в оставка Румяна Бъчаварова за БТВ.

Причината за невъзможността да се управялава в коалиция с БСП са някои виждания на социалистите, сред които и тези за бежанците. От левицата настояват да се отмени взетото от кабинета „Борисов 2“ решение за евентуално трайно заселване на мигранти в общините с демографски проблеми у нас. Невъзможността да се управява с ДПС е обявявана от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

ГЕРБ няма да подкрепи реформаторите

Мисля, че не е редно най-голямата политическа сила да подкрепи една по-малка. Това заяви Румяна Бъчварова в отговор на въпрос биха ли подкрепили правителство с мандат на Реформаторския блок.

Стабилно правителство може да има, когато зад него има стабилно мнозинство.  Всички видяхме, че след изборите пластовете се разместиха. Най-правилното решение е да идем на нови избори, защото това разместване се усеща”, заяви тя.

По думите й след едни нови избори политическото представителство в парламента ще е по-добро от това в момента и тогава ресурсът за управление и реформи ще бъде доста по-стабилен.

- реклама -