Бъчварова: Афганистанци готвели атентат у нас от Англия- ВИДЕО

Вътрешният министър Румяна Бъчварова потвърди, че има информация за заплаха от атентат у нас.

„Имаме информация по дипломатическа линия за 3 или 4 лица, които са установени, проверени са им документите и вероятно няма да останат на наша територия. Взети са всички мерки“. Това заяви вицепремиерът и вътрешен министър в оставка Румяна Бъчварова.

В събота в социалните мрежи и английската преса излезе информация, че афганистанци, които живеят във Великобритания, подготвят терористичен акт заради събитията отпреди 10 дни в Харманли. Румяна Бъчварова каза, че българските служби са получили тази информация по дипломатичен път.

Няма задържани лица

Бъчварова не разкри подробности кога и как афганистанците от Англия са се свързвали с мигранти у нас. Не стана ясно и какви атентати са подготвяли чужденците.

Запитана дали има сигнали тя каза само: „Да, имаме и работим по предотвратяване на такива действия. Няма задържани, работим”

По-късно от пресцентъра на МВР изпратиха следноно уточнение:

„Във връзка с журналистически въпрос по време на пресконференция на министърът в оставка Румяна Бъчварова на ГКПП „Капитан Андреево“, че в публикация в чужда медия е излязла информация за лица разпространявали в социалните мрежи манипулативни твърдения за заплаха към България от чужди граждани, от пресцентъра на МВР уточниха следното:
Министър Бъчварова заяви, че българските власти са запознати, установени са лицата, които тиражират тази информация и се работи по тях до изясняване на случая.“.

- реклама -