Б. Борисов инспектира ремонта на АМ ”Хемус” (ВИДЕО)

„Нека видят българите как в скалата се прави път, като пчелички работят строителите. Много голям напредък са постигнали. Това, което съм поел като ангажимент към Севера и Северозапада, се работи на пълни обороти. Да сме живи и здрави догодина ще е готово“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който инспектира напредъка по изграждането на автомагистрала „Хемус“ от Боаза до пътен възел Плевен. Борисов разговаря с археолози, които правят проучване в района на пътен възел Боаза. „Вадиме и съхраняваме“, каза им Борисов.

„Ние си документираме всичко, на място няма да остане нищо“, увериха го археолози.

Борисов инспектира трасето на рождения си ден – днес той става на 61 години. 

В инспектираното от премиера трасе на „Хемус“ работи екип от над 50 археолози, разкрили ценни артефакти. Специалистите изтъкнаха значимостта на откритото селище, в което са намерили различни видове преработвателни пещи – на 1100 и на 1700 години. „Благодаря, че действате толкова активно, а после всичко това ще го покажем в музеите“, обърна се премиерът Борисов съм археолозите.

С него по време на инспекцията са министърът на финансите Владислав Горанов и зам.-министъра на околната среда Николай Нанков.

„Това е най-хубавият подарък за рождения ми ден. Това е, което може да ме радва или да ме натъжи, ако спре. Портмонето отзад – обърна се премиерът шеговито към Владислав Горанов – казва, че имаме пари за строителство.“, коментира Борисов.

Още преди 2 години парите за ремонта за преведени в специална сметка“, каза Горанов.

Заместник-министър Нанков посочи, че над 4000 души работят на трасетата на „Хемус“. Цялостното доизграждане на автомагистралата до 2024 г. е основен приоритет в Управленската програма на правителството, тъй като бъдещето на Северна България и модернизирането на региона е свързано именно със строителството на „Хемус“, което ще осигури бърза и безопасна пътна комуникация между София и Варна.

- реклама -