фестивал, азиатска култура, "Цветовете на традициите", Радев,Индонезия

Азиатската култура превзема Борисовата градина

Фестивалът на Азиатската култура „Цветовете на традициите“ започва днес.

Той ще се проведе на Лятната естрада в Борисовата градина. В рамките на културното събитие 14 държави ще покажат своята култура, бит, изкуства, традиции и музика.

„За втора поредна година, по инициатива на посолството на Република Индонезия, заедно с още 13 азиатски държави в Борисовата градина ще може да видим различни активности от различни държави – танци, музика, бойни изкуства, ще имаме също така и кулинарна демонстрация на отворена кухня и работилници, в които ще могат да се включат посетителите”.

Това обяви мениджърът на фестивала от посолство на Република Индонезия Калоян Станев.

Той добави, че за разлика от миналогодишното издание, когато са участвали 12 държави, тази са с две повече.

„Смятаме, че азиатската култура е достойна да бъде показана пред българската публика, че все още не е достатъчно позната и, че има какво да се види, да се видят цветовете на Азия”, допълни Станев.

Мениджърът на фестивала подчерта, че събитието има и благородна кауза, а именно да подпомогне деца и семейства в риск. Станев обясни, че всеки ще може да дари средства със закупуването на различни сувенири, предмети на изкуството и кулинарни изкушения, които посетителите ще могат да си вземат от изградени шатри. Срещу направените покупки гостите ще могат да участват в благотворителна лотария, в която най-голямата награда са два самолетни билета до азиатска дестинация по избор, заяви Станев.

В събитието ще участва президентът Румен Радев, както и представители на Китай, Филипини, Пакистан, Палестина, Виетнам, Република Корея, Саудитска Арабия, Индия, Тайланд, Япония, Монголия и Иран.

 

- реклама -