„Аз, проклетникът 3“ завладя северноамериканския боксофис

Най-новото продължение на анимационния филм за „добрия“ злодей Гру и неговите помощници миньоните дебютира начело на северноамериканския боксофис, но не успя да отговори на очакванията за приходи.

Лентата разказва за „проклетникът“ Гру (озвучаван от Стийв Карел) и неговия брат близнак Дру. Във филма участват още Кирстен Уиг като съпругата на Гру Луси и съавторът на популярната анимация „Саут парк“ Трей Паркър като Балтазар Брат – бивша звезда с подчертан вкус към ретро модата.

През първия си уикенд по кината „Аз, проклетникът 3“ спечели 75,4 млн. долара, което, макар и да го поставя на първо място в класацията, е под очакванията за 80 млн. долара.

Второто място по приходи в Северна Америка също принадлежи на дебютен филм – трилърът „Baby Driver“, който спечели 21 млн. долара. Той разказва за надарен шофьор на обирджии (Ансел Елгорт), който страда от шум в ушите и трябва да слуша музика, за да може да се концентрира.

На трето място, след дебютен уикенд на първо, е „Трансформърс: Последният рицар“, който спечели 17 млн. долара.

Четвърто място си спечели едноименният филм за Жената чудо с Гал Гадот в главната роля с 15,6 млн. долара. На пето е „Колите 3“ с 9,5 млн. долара.

- реклама -