Автомобил се вряза в пешеходци пред училище във Франция, нападателят страда от психично разстройство

Автомобил се е врязал в група хора пред лицея „Сент Екзюпери“ в град Бланяк в Южна Франция. Това съобщава френският телевизионен канал BFM.

По информация на медията в резултат на инцидента са пострадали трима души, като състоянието на двама от тях е тежко. Потърпевшите са младежи на 22-23 години. Те са китайски студенти.

Извършителят на атаката в Тулуза е арестуван на място, съобщава френското радио Europe 1.

Нападателят е 28-годишен и е известен на полицията, но не е в списъка на заподозрени в екстремизъм. Според източници от следствието, той е заявил, че е „получил заповед“ да извърши атаката.

 Извършителят на атаката вероятно страда от психическо разстройство

Извършителят на атаката в Тулуза е бил пуснат от психиатрична клиника през 2016 г., където е лежал по решение на съда, заяви прокурор от френския град пред BFMTV.

По негова информация, мъжът е бил осъждан досега 10 пъти. Той посочи, че случаят ще се разглежда като криминална проява и няма да се разследва от френската полиция за борба с тероризма.

Това е поредният инцидент във Франция и в Европа, при който нападател атакува пешеходци с автомобил. През юли миналата година тунизиец вряза 19-тонен камион в пешеходци в Ница, убивайки 86 души.

- реклама -