Автомобил се вряза в оградата на офиса на Меркел в Берлин- СНИМКИ

Автомобил се вряза в оградата на сградата, в която се помещава офиса на на федералния канцлер Ангела Меркел в Берлин. Това съобщи Ройтерс, позовавайки се на очевидец. Има пострадал, шофьорът е задържан.

Снимки на агенцията от мястото на инцидента показват, че полицията инспектира автомобил комби на портата с надпис „Stop Globalization Politics“ („Спрете политическата глобализация“), надраскан в бяло от дясната му страна. Снимки в социалните медии показват думите „Вие, проклети убийци на деца и възрастни хора“, написани от другата страна.

Няма съобщения за пострадали до момента.

На място са десетки полицаи и пожарна кола.

Днес Меркел трябва да бъде домакин на видеоконференция на германските държавни премиери, на която трябва да бъдат обсъдени удължаване на блокирането и по-нататъшни стъпки за борба с пандемията.

На автомобила има надпис „Спрете политиката на глобализация“.

Европа е в повишена готовност, след като заподозрени ислямистки бойци убиха 8 души в Париж, Ница и Виена през последните седмици. Вчера швейцарската полиция залови местна жена, която заби нож във врата и хвана друга за гърлото в универсален магазин в Лугано, оказала се известен джихадист. Преди четири години неуспешно търсещ убежище в Тунис с ислямистки връзки отвлече камион, след което го вряза в претъпкания коледен пазар в Берлин, убивайки 11 души и ранявайки десетки други.

Сградата, в която се помещава администрацията на Меркел, е бяла постмодернистка структура, разположена срещу площад до сградата на Райхстага, в която се намира германският парламент, и е отдалечена от всички главни пътища.

- реклама -