автомагистрали, стачна готовност, пари, средства

„Автомагистрали – Черно море“: Оставаме в стачна готовност

Ден след като фирмата „Автомагистрали – Черно море“ получи 1/4 от дължимите средства за ремонта на АМ „Тракия“, от дружеството обявиха, че остават в стачна готовност докато не им бъдат изплатени и останалите средства.

Днес демонстрация няма да има, каза пред БНТ Петя Стоянова от компанията.

Тя обясни, че днешният протест е бил по повод обещанието до 8 октомври „Автомагистрали“ – Черно море да получат 9 млн. и 200 000, което е 1/4 от дължимата сума.

„Това не се случи. Нямахме и никаква форма на комуникация.“ Тя подчерта, че по техния договор няма наддоговорени суми и в този смисъл изказването на Виолета Комитова не отговаря на истината.

Стоянова допълни, че техният договор е за 65 млн. и те не са надхвърлили тази сума. До момента по сметките са преведени 9 млн. и 200 000. Тя допълни, че от февруари до вчерашна дата е имало и частични, междинни плащания. Остава да бъдат преведени 28 млн.

Петя Стоянова подчерта, че в договора ясно са указани гаранционните срокове и е съобразена с нормативните изисквания за този вид обекти, като по този начин опроверга изказването на Комитова, според която гаранции няма.

Тя каза още, че остават в протестна готовност, защото не е ясно по какъв начин ще си получат парите.

- реклама -