Ерлинг Холанд
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Автографът на Холанд е за деца с аутизъм

Автографът на Ерлинг Холанд, даден на румънски рефер, всъщност е за деца с аутизъм. Това обяви Симона Злибут, директор на SOS Autism Bihor в Румъния.

Холанд се разписа върху картоните на асистент арбитъра Октавиан Совре след мача между Манчестър Сити и Борусия Дортмунд, завърши 2:1 в полза на Сити. Много коментатори заявиха, че действията на лайнсмена въобще не са редни. Мениджърът на Сити Пеп Гуардиола обаче каза, че няма проблем. „Може да е фен на Холанд. Може да е за сина му или дъщеря му. Не съм виждал нищо подобно преди, но важното е, че човекът си свърши работата. Това е всичко“, заяви Гуардиола.

Оказа се че Совре е приятел от детинство със Симона Злибут. И че с автографът на Холанд е искал да ѝ помогне в събирането на средства за организацията ѝ. „С Октавиан бяхме в една детска градина. Картоните, които той ни дари, ще бъдат продадени на търг по-късно този месец. Парите ще бъдат използвани за терапия на децата“, обясни Злибут. Нейната 21-годишна дъщеря Лаура също е аутист.

Наскоро на търг беше продадена капитанската лента на Кристиано Роналдо. Той я хвърли на земята след мача Сърбия – Португалия (2:2). Лентата събра 64 000 евро, които отидоха по сметката на болно дете.

- реклама -