автобус
сн. БГНЕС

Автобусът, който помете двама души край Бургас, се движил с несъобразено висока скорост

Окръжната прокуратура в Бургас задържа за срок до 72 часа Камен Ф., обвинен в причиняване по непредпазливост смъртта на мъж и жена, настъпила в резултат на пътнотранспортно произшествие.

Камен Ф. е шофьорът на автобуса, който късно вечерта в петък връхлетя върху двама водачи, слезли от автомобилите си да оглеждат щети от настъпила между тях катастрофа.

Автобусът „Мерцедес Травега“ е собственост на фирма „Ozlem Turism Sеyahat“ и е управляван от 33-годишен мъж от добричкото село Къпиново.

Той е карал с несъобразена с пътните условия скорост – мокра пътна настилка и видимост в тъмната част на денонощието.

Водачът на автобуса е тестван за употреба на алкохол и наркотици, но двете проби са отрицателни.

сн. БГНЕС

Предстои в следващите дни Окръжната прокуратура да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стържа“ спрямо обвиняемия.

Тежката катастрофа, станала на 200 метра след изхода на Бургас в посока Созопол, отне живота на 46-годишна бургазлийка и 22-годишен мъж от село Росен.

Първоначално катастрофират два леки автомобила, а малко след това върху тях връхлита пътнически автобус.

сн. БГНЕС

Инцидентът се случва около 22 часа в петък вечер. Два леки автомобила – „Ситроен Пикасо“, управляван от жената и „Фолксваген Голф 3“, управляван от младия мъж, се удрят и двамата водачи слизат, за да изяснят нанесените щети. Тогава мъжът и жената са връхлетени от пътнически автобус с турска регистрация, пътуващ по линията Бургас – Къркларели.

Автобусът премазва едната лека кола и под гумите му попадат и двамата водачи. Те загиват на място.

- реклама -