Снимка: Dir.bg

Автобус катастрофира на АМ „Тракия” – две деца и един възрстен са в тежко състояние (Обновена + Снимки)

Автобус със сръбска регистрация, превозващ деца, катастрофира на АМ „Тракия”. Има много ранени. Инцидентът е станал на 217 км в посока София, до Стара Загора.

Това съобщи за NOVA Станимир Станев, заместник-главен секретар на МВР.

Най-малко две от децата, пътували с преобърналия се в канавка на АМ „Тракия“ автобус, са в тежко състояние. Това каза в ефира на bTV говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Тя заяви, че информацията покрай инцидента все още е изключително оскъдна. Тъй като става въпрос за тежък инцидент, разследването е възложено на Националната следствена служба.

И добави, че според първоначалната информация, пострадалите са около 10, но няма данни за тяхното състояние.

Автобусът се е обърнал на една страна в канавката, като десетки метри от мокрия банкет са изровени.

 

Пътниците са били общо 49 със шофьора. Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев посочи, че по-тежко пострадалите са четирима, но животът им е вън от опасност. Той добави, че много бързо пострадалите са  откарани до центровете за спешна помощ.

На мястото са пристигнали две линейки, пожарна и няколко полицейски автомобила.

Инцидентът е станал в посока София.

 

Станимир Станев заяви, че все още не може да коментира причините за жестоката катастрофа. Ясно е само, че настилката на магистралата е била мокра.

На мястото са пристигнали линейки, пет екипа на пожарната и пет – на МВР. Много от преминаващите коли са спрели и десетки хора са се притекли на помощ на пострадалите.

Свидетел на случилото се, които също е помагал на пътниците в автобуса, каза за NOVA, че всички качени в линейките са били в съзнание.

Имало дете и двама възрастни, които обаче били във видимо по-тежко състояние.

„Не пожелавам на никого да вижда подобна гледка – плачещи деца, целите в кръв“, сподели още Теодор.

И допълни, че чул една от ръководителките на детската група да казва, че в автобуса са пътували 48 души.

Жената разказала още, че не е имало коли, които да са попречили на движението на автобуса и той сам се е преобърнал в канавката.

С цел за осигуряване на проходимост за спешните екипи при Сливен е създадена организация за спиране на движение в участъка от пътен възел „Нова Загора“ до пътен възел „Стара Загора“.
Има и обходен маршрут:

Нова Загора – Стара  Загора; Околовръстен път на Стара Загора и се включва в АМ „Тракия“ при пътен възел „Стара Загора“ в посока София. Движението в района се регулира от екипи на Пътна полиция.

Очаквайте подробности!

- реклама -