Австрийският президент на официална визита в България

По покана на държавния глава Румен Радев, на официално посещение в България пристига президентът на Австрия Александър Ван дер Белен.

На площад „Св. Александър Невски“ в столицата той ще бъде посрещнат с официална  церемония и ще положи венец пред паметника на Незнайния войн.

Президентите на България и Австрия ще проведат среща на „четири очи“ на „Дондуков“ 2, след което ще се състоят пленарните разговори на официалните делегации на двете държави. Двамата президенти ще направят изказвания пред участниците в Българо-австрийския бизнес-форум, който ще се проведе в зала „Средец“ на столичния хотел „Балкан“.

На 4 май Александър Ван дер Белен ще участва в неформалната среща на президентите на България, Румъния и Австрия в Русе

По време на срещата се очаква да бъде потвърдена политическата воля на трите държави, които последователно ще председателстват Съвета на Европейския съюз, за приемственост по ключови теми като европейската перспектива за Западните Балкани, бъдещето на кохезионната политика, енергийната и транспортна свързаност в Дунавския регион.

В рамките на визитата си в България президентът Александър Ван дер Белен ще проведе среща и с министър-председателя Бойко Борисов.

- реклама -