Австрийски триумф

Австрийски триумф за финал на Световното първенство

Пълен триумф за Австрия белеза последния ден на Световното първенство по ски-алпийски дисциплини в Оре. Австрийски скиори окупираха първи три места в слалома при мъжете, с който бе сложен край на шампионата.

Своята седма световна титла спечели абсолютния доминатор в последните години Марсел Хиршер. Той натрупа сериозна преднина със страхотно представяне в първия манш. И след безпроблемно второ спускане стигна до титлата с общо време 2 минути 05.86 секунди. Грешка на основния му конкурент Алекси Пинтюро, който завърши на четвърто място, позволи на още двама австрийци да вземат медали. Михаел Мат прибра сребърния медал, а Марко Шварц – бронзовия.

За Хиршер, който имаше проблем със заболяване в първите дни, това бе първа титла от шампионата. „Радвам се, че успях да стигна до златото в може би последното си участие на Световно първенство“, сподели той. За австриеца това е трета световна титла в слалома. Той има още две в отборното и по една в гигантския слалом и комбинацията. Хиршер има и четири сребърни медала от Световни първенства.

Алберт Попов
Алберт Попов

Попов и Златков отпаднаха в първия манш, Тодоров – във втория

Днешното състезание не бе добро за българските представители, като Алберт Попов, който впечатли със силното си представяне в слалома в Световната купа този сезон, завършвайки четири пъти в топ 20, включително на 6-то и 9-то място от началото на годината, допусна грешка на трудното трасе в Оре и пропусна врата, което не му позволи да запише резултат в първия манш. Камен Златков също не успя да финишира в първия манш и не стартира във втория. Третият ни представител в дисциплината Йоан Тодоров даде 41-во време в първия манш, но отпадна във втория.

Австрийски триумф и в медалите

Австрия завърша Световното първенство с най-много спечелени медали – осем, но само един златен. Швейцария и Норвегия спечелиха по два златни, един сребърен и един бронзов медал.

- реклама -